Burger Blog

Sülve-főve: Hard Rock Café

2013. július 31. Jancsa Jani

A Sülve-főve a Burger Blog legújabb rovata, melyben egy kicsit betekintünk a kulisszák mögé, és megszólaltatjuk a másik oldalt is egy interjú keretein belül, hétről-hétre.

A rovat célja, hogy a fogyasztók is betekintést kapjanak abba, mi folyik a burgerbizniszben, és meglássák, mi és miért került eléjük egy-egy adott helyen. A kérdésekre adott válaszokból fény derül arra is, milyen a hús és a zsömle, kitérünk a mirelit témakörére, és arra is, hogy esetenként miért is kell várni akár 15-20 percet is egy-egy burgerre.

A rovat következő résztvevője a DG Street Food Hamburger Toplista nyertese, egy valódi klasszikus, a Hard Rock Cafe!

_MG_9558.jpg

Mikor és miért nyitottatok meg?

A Hard Rock Cafe Budapesten 2011 decemberében nyitott. A nyitás oka egyszerű volt: szerettük volna, hogy a helyi lakosok, valamint ebbe a gyönyörű fővárosba érkező külföldiek, megkóstolhassák a világ egyik legjobb hamburgerét és rock’n’roll környezetben is megtapasztalhassák a kollegák által nyújtott vidám, lelkes és lendületes kiszolgálást.

Mi a legnagyobb kihívás a napi működésben?

A legnehezebb az állandó és legmagasabb minőséget biztosítani a termékek és szolgáltatások szintjén, annak érdekében, hogy a hozzánk érkező vendégek elvárásait minden esetben túlszárnyaljuk.

IMG_6994.JPG

Milyen fajtájú és arányú darált hús kerül a húspogácsába?

Minden húspogácsa a legmagasabb minőségű összetevőkből készül. Talán ezért tartják “legendásnak” a hamburgerünket. A húspogácsa alapanyagát gondosan választott marha adja, amely Németország déli részéből érkezik a budapesti Hard Rock Café-ba. A darált színhús 80%-ban van jelen a hamburger pogácsában, amely megegyezik a szokásos 80-20 % aránnyal. Sajnálom, ha csalódást okoztam, de nem helyben daráljuk a húst és gyúrjuk pogácsává. A vendégeink számából és a globális működésünkből adódóan biztosnak kell abban lennünk, hogy kiváló minőséget kínálunk és vendégeink gyors kiszolgálásban részesülnek.

IMG_7768.JPG

A buciról mit kell tudni?

A legfontosabb, hogy képes megtartani a 280 gramm húspogácsát és a különféle hamburgerek hozzávalóit. A természetes hozzávalókból készülő hamburger zsemlét előbb megpirítjuk, megvajazzuk és erre tálaljuk rá a közepesen átsütött húspogácsát, valamint az egyéb, minőségi és legendás hozzávalókat. Legendás burgereinket fűszeres sültburgonyával körítjük, de rendelhető hozzá akár hagymakarika is. Amennyiben a vendég karamellizált hagymát vagy dinsztelt gombát szeretne a választott hamburgerébe, természetesen arra is van lehetőség. Vendégeink kétféle méretben rendelhetnek hamburgert nálunk 10 ill. 6 unciás méretben. Ugyanaz a nagyszerű Hard Rock élmény, mint a 10 unciás méret esetében, csak kisebb méretben. Finoman fűszerezett, frissen sült marhahús pogácsánk önmagában is rendelhető.

Vendégeink az alábbi burgerek közül választhatnak:

  • Legendary Burger
  • S.O.B Burger
  • Hickory BBQ Bacon Cheeseburger
  • The Big Cheese Burger
  • Mushroom and Swiss Burger
  • California Burger Caribbean
  • Black Bean Burger
  • Local Legendary

Mit gondoltok a mirelit termékekről? (Van a kínálatban, nincs, miért)?

A fagyasztott termékekkel alapvetően jó dolgozni, ha az alapanyag minősége kiváló és az étterem meggyőződik a professzionális szállításról, a termék megfelelő tárolásáról és arról, hogy a kiolvasztás is a HCCP előírásoknak megfelelően történik. És a Hard Rock Café Budapest pontosan így tesz.

IMG_6995.JPG

Nálatok mennyi idő alatt készül el egy hamburger, és mi telik ennyi időbe?

A közepesen átsütött burgerünk a megrendeléstől számított kb. 15 percen belül a vendég asztalára kerül. Az előkészítési folyamatot tekintve: a húspogácsa (hűtött, nem fagyasztott) a grillre kerül, a megfelelő időben felkerülnek rá a hozzávalók – attól függően, hogy melegíteni kell őket vagy sem. A hamburger zsemlét időközben kissé megpirítjuk. A burger lekerül a grillről és a választott fajtától függően a megfelelő hozzávalókból összeállítjuk a hamburgert, tányérra tesszük, sült krumplival körítjük, a buci megkapja a Hard Rock Café zászlót és már mehet is a vendég asztalához.

IMG_7766.JPG

Melyek azok a tényezők, melyek direkt (a burger összetevői) illetve indirekt (minden más kezdve a háttérzenétől az adókig) módon beépülnek a burgerek árába?

Az árképzésnél a termékek árait vesszük alapul. A vendéglátóiparban az egyik legmeghatározóbb dolog az alapanyag költség, amely nem lehet 30%-nál magasabb. Az ételköltségeket úgy kapjuk meg, ha a nettó beszerzési árat elosztjuk az eladási árral, majd megszorozzuk 100%-kal. A zene, a munkaerő és egyéb költségek már egy másik történet, ezeknek is megvan a sajátos kalkulációja, de ez már egy másik kérdéssor lenne. Hamburgereink árát direkt módon nem befolyásolják.

_MG_9967.jpg

Melyik hamburgert választanád a saját kínálatodból, és miért?

Határozottan a Local Legendary burgerünket. Minden egyes Hard Rock Café helyi specialitással rendelkezik a burgerek vonatkozásában. A helyi hamburgerekre jellemző, hogy az adott ország sajátosságait és konyhájára jellemző alapanyagokat integrálja és állítja össze a specialitást. Az elmúlt 6 évben, amelyet a Hard Rock Café-nál töltöttem számtalan helyi hamburgert kóstoltam a világ különböző pontjain, de kijelenthetem, hogy számomra a magyar Local Legendary burger áll az első helyen. Javaslom mindenkinek, hogy jöjjön el, kóstolja meg és győződjön meg róla személyesen, akkor meg fogják érteni, hogy miért is erre esett a választásom.

hard_rock_café_budapest.jpg

Ha egy helyre mehetnél el hamburgert enni itthon, melyik lenne az?

Mivel csak pár hete tartózkodom Budapesten, hamburgert még csak a Hard Rock Café-ban ettem, de nagyon érdekel, hogy milyen a helyi kínálat, amit mihamarabb szeretnék kipróbálni. A listám élén jelenleg a GoodBar és a Finomító Kantin áll. Nekem való helynek tűnnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr255413720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrIce 2013.07.31. 11:22:54

Tényleg nagyon jó a Local Legendary, én is többet próbáltam már, és eddig a magyar ízlett a legjobban (Többi is finom volt persze).
süti beállítások módosítása