Burger Blog

BpBurger (41) - Repülő Puli Kávézó / Flying Puli Café

2013. február 19. Jancsa Jani

Én utoljára repülő Pulival Izing Róbert könyvében találkoztam (ja nem, mert az Pumi volt, na mindegy). Időközben rájöttem, hogy a Puli a Holdra indul, és piszkosul remélem, hogy egy burgert is fog magával vinni, mert akkor bizony elszabadul a pokol.

2013-02-01 14.45.57.jpg

A kávézót valamiért egy kicsivel nagyobbnak képzeltem el, de valójában nem az, olyan 20-30 hely az asztaloknál és 4-5 a pultnál. Kora délután érkeztünk meg, a helyszín a hetedik kerület dinamikusan fejlődő része... na jó, kivel szórakozunk, a Doboztól egy köpésre, kicsit gettós, de mivel a körúton belül van, nincs semmi para. Az utcafront felé hatalmas ablakok néznek, és mivel egy kis beugróban vagyunk, egészen úgy érezhetjük, hogy a világ a miénk. Vagy nem.

2013-02-01 14.50.09.jpg

Az angolul bájosan elírt étlap magyar részéről választunk, mellé ihatunk akár búzasört, cidert, vagy limonádét is, ebben a sorrendben. A srác, aki a pultban volt, és felvette a rendelést, rögtön neki is látott a burgerünknek, amire akár vizuális passzív kontrollt is gyakorolhatunk, magyarul belátni a konyharészbe, ami leginkább egy sütőlap, meg pár hasznos holmi.

2013-02-01 14.52.02.jpg

Valószínűleg a tulajdonos nagyon szeretheti a pulikat, mert azok bizony még a mosdó ajtaján is röpködnek, sőt, ha ez nem lenne elég, a közelben lévő egyik tűzfalon is helyet kapott egy, csak hogy el ne tévesszük merre kell mennünk.

2013-02-01 14.56.56.jpg

2013-02-01 14.57.32.jpg

A Baconburger sajttal nevezetű szendvics olyan 15-20 percen belül meg is érkezik, egy igazán tisztességes méretben, hozzá sült krumplival, és ketchuppal. A tálalás is szép, a krumpli (ami amúgy mirelit, de talán a legjobb fajtából,vastag, kívül ropogós, ámde mégis könnyed anyag) fémpohárban, szalvétával alatta, pár komolyabb étterem is megirigyelhetné a dolgot.

2013-02-02 07.46.21.jpg

2013-02-01 15.11.48.jpg

A szendvics alapból kétfelé hajtva érkezik, a zsömle kiváló, a zöldségek frissek, egyedül szintén az uborka érthetetlen a nyers formájában. A hús, nem az első harapástól, de meggyőző, olyan, mint egy lassan érkező hadihajó, mely azért a végére elfoglalja az egész folyót. Kockázott hagymát is véltünk benne felfedezni, és ízhatásában egy igen erős versenyzővel állunk szemben. Rajta a sajt és a bacon is hozza a formáját, nagyon jól megvan az összhang.

2013-02-01 15.13.07.jpg

Az árak 1450-től 1750-ig terjednek, de mind az adag, mind a minősége nagyon megéri ezt az árat. Amikor betértünk, lövésünk nem volt mit fogunk kapni, de utána teljes mértékben nyilvánvalóvá vált, hogy a Repülő Puliban egy nagyon jó burger kapható - bármikor visszamennék érte.

Adatlap

Nyitvatartás: 08-01

Cím: 1072, Klauzál utca 11

Honlap: -

Facebook: https://www.facebook.com/flyingpuli

Telefon / asztalfoglalás: (30) 258 0965

4sq: http://goo.gl/lsM2k

2013-02-01 15.47.21.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr305077879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.19. 08:06:31

a hely neve nagyon jó, és a krumpli is nagyon jól néz ki!

kavicsq 2013.02.19. 09:27:52

Volt hozzá szerencsém! A superbowl néztem itt és rettentő kellemes csalódás volt a burger!

mizie 2013.02.19. 09:57:26

Azt felejtsük már el, hogy mirelit BÁRMIT adunk egy igényesnek gondolt helyen.

A MÁV resti szintjének kellene lennie.

Biztos én vagyok a sznob paraszt, de ahol mirelit köret van oda mégegyszer soha.

Kabarészínész 2013.02.19. 13:18:50

szerinted a mekiben nincs fagyasztva? mondjuk esetleg egy több kisegítővel rendelkező igényesebb helyen megengedhetik maguknak, hogy krumplit vegyenek és hámozzanak, majd szeleteljenek, de az így bizony sokkal költségesebb, mint a mirelit.

jarics 2013.02.19. 13:45:48

A mirelit krumpli ebben az évszakban frissebb, mint amit a piacon lehet kapni. Szóval nem sznob vagy, hanem buta. A paraszt jelzőt meg ne illesd magadra. Ahhoz meg túl sötét vagy.

bl4ze 2013.02.19. 14:22:35

Johnny's, Argo mikor lesz tesztelve, urak ? :)

mojoking77 2013.02.19. 16:09:34

@mizie: Jaja. Es nem egyszeruen sznob, hanem teljesen feleslegesen hisztizo sznob. Ez talan meg rosszabb. Amugy honnan tudod, egy etteremben, ahol a konyha zart ajtok mogott van, mikor eszel fagyasztott, es mikor frissen keszult etelt? Ja, hogy azt te megerzed... Persze, hat hogyne :)

mizie 2013.02.19. 16:16:23

@Kaksi Atomerőmű: @Kabarészínész: @jarics: @Mad Mind:

Mondom én srácok, hogy a resti szintje való nektek meg a meki ha hambiról van szó, de azt a kaját is meg kell vennie valakinek :)

Azért egy éttermes (bisztrós) hamburgertől várjuk már el hogy friss és jóminőségű alapanyagokból legyen és igen a köret is.

"A mirelit krumpli ebben az évszakban frissebb, mint amit a piacon lehet kapni." - Ez meg valami akkora otromba ostobaság, hogy aszem neked kéne egy "parasztságot" tanulni (ha már annyira érzékeny vagy erre a szóra) hogy meg tudd különböztetni az ipari hulladékot a friss terméktől...

mizie 2013.02.19. 16:16:59

@mojoking77: Ha te nem érzed meg a mirelit és a friss között a különbséget akkor nagy bajok lehetnek nálad... :)

jarics 2013.02.19. 16:22:07

@mizie: okoska. A mirelit krumplit betakarítják, tisztítják, sütik/elősütik és fagyasztják és nem pedig hónapokon keresztül tárolják, dobálják, miközben sérül az állaga. Földet te is csak cserépben láttál.

mizie 2013.02.19. 16:34:58

@jarics: Talán nézz utána hogy mi történik a krumplival (vagy akármivel) mikor lehűtik a mirelit hőmérsékletre és utána felolvasztják.

De nem baj máshoz biztos vagyok benne, hogy jobban értesz :)

jarics 2013.02.19. 18:27:29

@mizie: meghagylak boldog közhelyeidnél.

Amphetamine 2013.02.19. 19:50:30

OFF: Olvass mailt speed!!!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.02.19. 21:24:47

@bl4ze: ha lejutunk Diósdra meg Érdre :) tudom, nincs messze, de perpill pesten is örülünk, hogy élünk :)

Zolika1212 2013.02.19. 22:17:53

@mizie: Februárban szar a burgonya, ha külföldről jön azért, ha meg három hónapot állt valahol akkor meg pláne.

mizie 2013.02.20. 00:27:56

@Zolika1212: Külföldön nyilván azt sem tudják, hogy kell krumplit nevelni. Tiszta hülyék. És a télálló krumpli is csak a mesében létezik.

Mad Mind 2013.02.20. 07:38:17

@mizie:
Baromság, először is nem a krumpli miatt eszem hamburgert. Az csak egy sideing, amit én legtöbbször meg sem eszek. Te nyafoghatsz mirelit meg valódi krumpli miatt, de az biztos, hogy a tél végén jó krumplit nem kapsz sehol Magyarországon.
A télálló krumpli, meg fából vaskarika.

mr.louie 2013.02.20. 23:02:35

Lássuk be, mirelit krumplik között is van az igazi krumpliból készült, mert az a vacak, ami szétfoszlik sütés közben, és örül az ember, ha nem valami porból gyurmázták össze szorgos kelet-ázsiai népek.

Egyébként ha itthonra tudok venni olyan krumplit, amit olajban kisütve elfogyasztok minden probléma nélkül (és nem a sarki különlegességeket áruló gurmészakboltban), akkor talán egy étteremnek is menni fog, nem?
süti beállítások módosítása