Burger Blog

BpBurger (1) - Sunny Diner

2012. január 20. Jancsa Jani

Bár a Sunny Diner nevében napsütést, kinézetében pedig autentikus amerikai feelinget ígér, olyan rettenetes szélviharban értünk oda, amit senkinek sem kívánok. Szerencsére beülve már nyugodt lett a hangulat, és elkezdődhetett a BpBurger sorozat első beszámolójának megalapozása, mely nyilván nem más volt, mint a hamburgerezés.

Magának a helynek a neve kicsit megtévesztő lehet, hiszen hasonló néven fut a Sunny Lounge is a Szentendrei úton, és gyanúm szerint anno egy is volt a kettő, de ez most mit sem számít. A megközelítése kicsit nehézkes, mert a Hűvösvölgyi és a Nagykovácsi út kereszteződésénél található, mi más, mint egy benzinkút mellett, ha netán egy motoros banda betévedne (melyre a honlap leírása alapján lehet esély), akkor a paripák se maradjanak éhesek.

Belépve már-már a Twin Peaksben érezhetjük magunkat, csak itt nem kávét és fánkot fogunk enni, hanem marhát és milkshaket. Az egyik boxba leülve máris érkezik az kiszolgálás, ez alkalommal sajtburgert és Dr. Peppert kérünk, nincs itt semmi rongyrázás kérem. Körbejártatva a szemünket a helyen egyre újabb és újabb részleteket vehetünk észre: festések, figurák, makettek, rendszámok, szerelések, lámpák - egyszer este kéne ide eljönni, és kocsival, már ha lenne. Mivel hegyoldalon van az étterem, így féloldalról még kicsit le is látni, szóval a miliő kiváló. Hátul még egy choppert is találunk a mellékhelység felé menet, mely az étkezőrész alatt helyezkedik el, és fura összhangban van a fenti résszel - kicsit már-már nyomasztóan is félhomályosnak tűnhet.

A hamburger fonott kosárban érkezik, a maradék helyre pedig sült krumpli kerül. Kezdeném ez utóbbival: valószínűleg mirelit, de ez itt nem von le az értékéből, bár nem is ad hozzá. Arra jó, hogy kitöltse a maradék helyet a gyomrunkban, adagra olyan közepes.

A burgerre viszont minden mondható, csak az nem, hogy közepes. A lényeg benne a hús, ami tagadhatatlanul marha, bár nagy valószínűséggel csak egyszer darált, mert helyenként voltak benne minimálisan rágós darabkák. Teljesen át volt sütve, erről nem is indítottak vitát, de jó is volt így. A sajt teljes mértékben ráolvadt az egészre, amit én szeretek, és az íze is hozta azt, amire vártam. A zsömle szezámagos volt, megpirítva, csak sajnos a kifolyó szaftokat tányér híján nem tudtam tunkolni vele, ami problémát is jelentett, mivel nem mindig volt hová lerakni a szendvicset, ha épp felszabadítottam volna a kezem.

Szószok tekintetében ketchup, mustár, majonéz volt még benne, valamint a zöldségek: saláta, savanyúuborka, hagyma. Túl sokat nem tudok róluk írni, lévén rendesen bele volt téve, jó minőségű, de semmi extrát nem nyújtó hozzávalókról beszélünk (ami hazai viszonylatban viszont már bőven felér egy dícsérettel).

Az árlista 1590-től 2490-ig terjed, előbbiért a Classic burger, utóbbiért pedig a negyven dekás Dupla sajtburger jár, ezen felül ehetünk még steaket, szendvicset, pizzát, és egyéb speckó dolgokat. A Facebook aktivitás is példás, különféle szociális eseményekről ha szó esik, ott biztos megtaláljátok, csakúgy mint a hamburgerevő kihívásról szóló értesítéseket is, ugyanis ilyen is van. Ha sikerül megenned a Megaburger tálat (amin van 10 kis hamburger, egy adag sült krumpli, egy adag káposztasaláta, és egy shake) 40 perc alatt, akkor kapsz még egy ilyen tálat, és kikerülsz a dicsőségfalra is.

Adatlap

Nyitvatartás: ?
Cím: Budapest II.ker, Hűvösvölgyi út 136. (a Mol kút mellett)
Honlap: http://www.sunnydiner.hu
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001738347595
Telefon / asztalrendelés: 06 20 9818377
4sq: https://foursquare.com/v/sunny-diner/4d7e15c02ff9b60cd796a547

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr733591935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dvorcsakl 2012.01.20. 19:00:06

Valóban, emlékeim szerint a Szentendrei úton ami volt, az volt az első Sunny Diner. Aztán megváltozott. Sok keresés után találtam rá a Nagykovácsi útnál lévő egységre, s nem csalódtam.

ac3^BB 2012.01.23. 09:52:14

uu azert usaban nem luxusaron vannak a burgerek ;)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.01.24. 18:45:21

@ac3^BB: hát, sajnos az itthoni helyzet elég más ilyen téren is, mint odakinn :)

RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2012.08.31. 09:03:23

@speed ezt a megaburger tálat betermelted amúgy, vagy csak kértél róla egy fotót? Érdekelne, hogy ezt mennyire tudja egy hozzánk hasonló, halandó ember elfogyasztani! :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.08.31. 09:20:13

@RolFic: ez csak a honlaprol van, en nem mertem ekkorat bevallalni :)
süti beállítások módosítása